Vraag-Antwoord

Heeft u ook een vraag over materiaal, stel uw vraag aan de redactie@langlaufpagina.nl
U krijgt persoonlijk via de e-mail antwoord.
Daarna worden de vragen en antwoorden op de website geplaatst.

1. Kan ik langlaufmateriaal over het algemeen ter plaatse huren?
Langlaufmateriaal is vaak ter plekke te huren, maar dan moet u maar afwachten wat nog voorradig is en of u de juiste spullen krijgt. Wilt u meer zekerheid dan kan u het beste in Nederland bij een langlaufspecialist huren. Bij Vasa Sport bijvoorbeeld worden de ski's gemeten op een plaat zodat u een ski met de de juiste spanning krijgt. kijkt u ook eens op www.vasasport.nl of bel naar 0343 562800.

2. Wij willen langfaufski`s aanschaffen,dus beginners, waar moeten we op letten zoals ik begrijp no wax ski`s ,maar moet ik ook rekening houden met de lengte van de ski`s zoals bij alpineski`s?
Bij langlaufski's is vooral de spanning het allerbelangrijkst. Deze moet gemeten worden met een speciale testplaat. De spanning is afhankelijk van je geoefendheid en wat je met de ski wilt doen. Hoe beter je techniek is des te hoger de spanning kan zijn.
Wil je bijvoorbeeld ook veel buiten de sporen lopen dan moet de spanning weer niet te hoog zijn.
De lengte van de ski hangt onder anderen af van het model, de zo genaamde cruiser modellen vallen een stuk korter uit dan de traditionele ski's. Die zijn over het algemeen 15-25 cm langer dan je zelf bent. Meer informatie vindt u ook op de Koopwijzer van Vasa Sport