Ski’s

Bij Langlaufen heb je verschillende soorten ski’s voor verschillende stijlen van het langlaufen. Deze 3 categorieën zijn: skating, klassiek en backcountry.

Te beginnen bij skating, deze zijn vaak te herkennen aan hun lange glide zone. Skating staat ook bekend door zijn lange glide en niet per se om de grip. De ski’s worden vaak geleverd met een grote hoeveelheid camber en met een korter ontwerp. Het is daarom belangrijk om de juiste hoeveelheid camber te kiezen.

De backcountry ski is in vergelijking met de andere ski’s enorm breed. Dit maakt ze optimaal voor langlaufen buiten de tracks. Ze zijn hierdoor ook geschikt voor harde en zachte sneeuw. Door de brede vorm van de ski zak je niet zomaar weg in de sneeuw. Dit komt omdat je lichaamsgewicht wordt verdeeld over een groter oppervlak.

De klassieke langlaufski’s zijn gemaakt voor tracks. Ze zijn gemaakt om snelheid te maken. Het ontwerp van de ski is dan ook licht en smal. Ook bij deze ski is het belangrijk om het juiste niveau camber te kiezen om de optimale snelheid uit je ski en jezelf te halen.

Wij adviseren om bij het kopen van een ski de juiste begeleiding te kiezen. Ga dus naar een shop of winkel die gespecialiseerd zijn in langlaufski’s bijvoorbeeld: Vasa Sport

Volgende:
Bindingen >>