Techniek en training

Alles over de diverse technieken van het langlaufen en hoe deze eruit zien kun je hier vinden. Duidelijke analyses van de techniek maar ook duidelijke filmpjes waarin de techniek met gepast tempo wordt toegepast.

Klimmen en dalen op 44mm smalle ski’s met klassieke of skatingtechnieken, in gevarieerd terrein en onder altijd wisselende sneeuw- en weersomstandigheden vergt heel veel van het aanpassingsvermogen van de langlaufer. Steeds moet je op zoek naar de ideale manier om vooruit te gaan, te remmen, bochten te maken en niet te vallen.

De oplossing voor dit probleem noemen we techniek. Met de optimale techniek glijd je het soepelst en meest efficiënt over de sneeuw, ga je sneller, presteer je beter en niet onbelangrijk: geniet je veel meer van deze prachtige sport.

Techniekvideo’s

Wij durven wel te stellen dat langlaufen de meest technische (winter)sport is die er bestaat. Een beetje skiwandelen is nog niet zo moeilijk, maar echt langlaufen dat is wel iets anders.

Op deze pagina klik je snel door naar de video’s en ontdek je hoe de technieken gaan.

Langlauf techniekboekje

Wil je nog meer doen met de techniek?
Dan is het langlauftechniekboekje iets voor jou. 64 pagina’s met foto’s en beschrijvingen in het Nederlands. Dit boekje sluit uitstekend aan op de video’s.

Bekijk een preview van het langlauftechniekboekje >>